WËreldbänd

SLÄPSTICK is opgericht in 1997. Ro Krauss, Willem van Baarsen, Rogier Bosman en Sanne van Delft ontmoeten elkaar tijdens hun studie aan het conservatorium en besluiten een band op te richten. De kern van de SLÄPSTICK (die zich toen nog Wëreldbänd noemt), is geboren en is tot op de dag van vandaag intact.

Een gezamenlijk gevoel voor humor en muziek en vooral heel veel zin om lol maken, leidt tot frisse en interessante ideeën en een zoektocht naar nieuwe en vreemde muziekinstrumenten. Doordat ieder bandlid meerdere instrumenten beheerst wordt het mogelijk om een enorm scala aan muziekstijlen in het repertoire te brengen. Hoewel ze uit een oneindige bron van bestaande traditionals putten, beginnen ze steeds meer hun eigen composities en zangteksten te schrijven. Vanaf 1997 speelt de band op verschillende muzieklocaties en festivals. Tegelijkertijd worden er komische theatrale scènes ontwikkeld, die van elk optreden steeds meer een schouwspel maken.

DE SPRONG NAAR HET THEATER

In 2005 maken ze de onvermijdelijke sprong naar het theater. Hun eerste show ‘Lekker Warm’ is direct een groot succes: een cabaratesk muziekspektakel dat nog niet gekend is in het Nederlandse en Vlaamse theaterlandschap.

De groep spreekt de universele taal van de lach. De pers kopt: “De gekste band sinds Spike Jones”, “de Marx Brothers van de wereldmuziek” en “Veelzijdiger opvolger van koningskoppel Mini & Maxi”.

Na het succes van ‘Lekker Warm’ volgen nieuwe programma’s als ‘Keet’, ‘Kopmannen’ en ‘Playground’, waarbij de lijn van virtuoos muziekspektakel wordt doorgevoerd. De vijfmansformatie (inmiddels versterkt met Jon Bittman en Jaap Rovers) bouwt een grote schare trouwe fans op in Nederland en België.

DE GROTE INTERNATIONALE DOORBRAAK
Sinds de première van hun show ‘Släpstick’ in januari 2017, is de opmars van het gezelschap ook in de rest van Europa niet te stuiten. De voorstelling wordt overladen met vijfsterrenrecencies en de groep speelt dit successtuk in theaters en op festivals in binnen- en buitenland en gebruikt daarbij buiten het eigen taalgebied de naam van de voorstelling tevens als artiestennaam.
WËRELDBÄND WORDT SLÄPSTICK

Gesteund door het internationale succes, besluit de theatergroep om vanaf 2019 ook bínnen de eigen landsgrenzen de artiestennaam SLÄPSTICK aan te houden.

“De nieuwe internationale naam SLÄPSTICK geeft precies aan wat het publiek ook daadwerkelijk van onze shows kan verwachten. SLÄPSTICK is variété, theater, nostalgie, muziek, fysieke humor; virtuoos muzikaal entertainment met een moderne twist. Met de nieuwe naam spreken we een grotere groep mensen aan. En als ze eenmaal in het theater zijn geweest, zijn ze verkocht!”, aldus de groep.