Jaap Rovers

(1983)

‘Mijn vader kreeg voor zijn werk vaak allerlei gesponsorde goodies. Het meeste verdween vaak net zo snel als het binnengekomen was, maar ik heb er 1 VHS band met een comedy compilatie uit gevist.
Dit was een hit op de overblijf op mijn basisschool. We bleven lachen om Mr Bean, Pink Panther, Victor Borge en vele anderen. Dat het hier ging om weergaloze timing en slapstick had ik toen nog niet zo door, maar dat het werkte op de lachspieren wel…’

 
Jaap kon zijn geluk als 7-jarige niet op toen hij na een jaartje verplichte Muzikale vorming lessen een prachtig viooltje op de bank thuis aantrof, dat hij sindsdien niet meer heeft losgelaten. Wel kwam er in de loop der tijd steeds een instrument bij, de gitaar van zijn zus die er nooit op speelde, een neusfluit… en dan erbij zingen. Van jongs af aan speelt hij in orkesten en ontdekt hij dat de nootjes die er staan ook anders gespeeld kunnen worden. Het ‘improviseren’ en later ook zelf muziek componeren heeft hij sindsdien veel toegepast.
Naast de muziek is de combinatie met theater er altijd geweest. Voor zijn eerste grote rol moest hij als Tommy doof en stom spelen, iets wat hem erg natuurlijk af ging en wat hij nu weer mag gaan toepassen in slapstick vorm.
Daarnaast heeft Jaap geparticipeerd in het nationale PowerPoint kampioenschap.
 

Jaap Rovers studeerde in 2013 cum laude af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Sindsdien speelde hij in vele formaties. Hij maakte muziektheater op theaterfestivals zoals De Parade en Oerol. Verder speelde hij met bands als Half Way Station, Balcony Players, Goslink en Winterdagen op alle grote poppodia en festivals van Nederland.

 

De andere bandleden